Kaihileikkaukset

asiantuntevasti ja ammattitaidolla erilaisia silmien päiväkirurgisia operaatioita

Palveluvalikoimaamme kuuluvat kaihileikkaukset sekä yksityisasiakkaille että HUS:n palveluseteliasiakkaille. Linssileikkauksia tehdään Medilaserissa, joka kuuluu kanssamme samaan Coronaria konserniin. Luomileikkauksia tehdään Silmäaseman silmäsairaaloissa.

Kaihileikkaus – ainoa kaihin hoitokeino

Kaihi on yleinen silmäsairaus, joka tulee lähes kaikille jossakin elämän vaiheessa, yleensä keski-iän jälkeen. Kaihin ainoa hoitomuoto on kaihileikkaus – mikään lääke, harjoitus, ruokavalio tai silmälasit eivät voi pysäyttää kaihin etenemistä. Kaihileikkaus on päiväkirurginen toimenpide, joka suoritetaan paikallispuudutuksessa. Leikkauksessa silmän samentunut linssi eli mykiö poistetaan ja tilalle asetetaan keinotekoinen linssi. Kaihin oireita ovat

  • näön asteittainen huononeminen
  • häikäisyn tunne
  • hämäränäön heikkeneminen
  • värinäön muutokset

Kaihileikkaus palvelusetelillä tai yksityisesti

Palveluvalikoimaamme kuuluvat kaihileikkaukset sekä yksityisasiakkaille että HUS:n palveluseteliasiakkaille. Olemme kaihin hoidossa HUS:n toiseksi suurin palvelusetelituottaja ja HUS:n yhteistyökumppani silmäsairauksien erityisosaamisalueella jo vuodesta 2009. Kaihileikkauksen palvelusetelistä voit lukea lisää HUS:n sivuilta. Palveluseteliasiakkaat maksavat sairaalaamme ainoastaan leikkauksen omavastuun. Jos alkavasta kaihista aiheutuu sinulle merkittävää haittaa esimerkiksi työssä tai harrastuksissa, mutta julkisen sairaanhoidon leikkauskriteerit eivät täyty, voit hakeutua kaihileikkaukseen myös omalla kustannuksellasi. Tässä tapauksessa sinulla on enemmän valinnanvaraa erikoislinssien valikoimassa.

MILLAINEN KAIHILEIKKAUS ON POTILAAN KANNALTA?

Kaihileikkaus tehdään päiväkirurgisesti, ja puudutuksen vuoksi se on kivuton ja nopea toimenpide. Esitutkimukseen ja valmisteluihin kuluu 30–45 minuuttia, salissa noin puoli tuntia ja sen jälkeen vielä tarkkaillaan hetki. Kaiken kaikkiaan aikaa menee noin kaksi tuntia. Silmällä näkee heti, ja näkö kirkastuu lisää, kun tippojen vaikutus poistuu. Silmälasien tarvetta leikkaus ei välttämättä poista. Niiden tarpeellisuus ja vahvuus arvioidaan aikaisintaan neljän viikon kuluttua leikkauksesta tehtävässä jälkitarkastuksessa. Kaihileikkaus voidaan tehdä molempiin silmiin samalla kertaa. Jos potilaalla on liitännäissairauksia, kuten diabetes, silmänpainetauti tai muita riskitekijöitä, leikkaus suositellaan tehtäväksi yksi silmä kerrallaan. Kaihileikkausten hoitotulokset ovat yleensä erinomaisia. Ikääntyvien toimintakyvyn ylläpitämisessä näöllä on merkittävä rooli, minkä vuoksi varhainen hakeutuminen leikkaukseen on suositeltavaa. 

Eroon silmälaseista? Valitse yksilöllinen kaihileikkaus!

Yksilöllisen kaihileikkauksen merkittävin etu on täsmällisesti asiakkaalle sopivan hoidon valinta. Yksilöllisessä kaihileikkauksessa on mahdollisuus korjata kaihin lisäksi myös taittovirhe ja jopa mahdollisuus päästä eroon silmälaseista. Yksilöllisestä kaihileikkauksesta on hyötyä jo työssäkäyville, joilla kaihi ei välttämättä täytä HUS:n palveluseteliin vaadittavia kriteereitä. Leikkauksen avulla on mahdollista säästää jatkossa, kun sinun ei tarvitse toistuvasti päivittää silmälasejasi uusiin vahvuuksiin. Yksilöllinen kaihileikkaus suunnitellaan aina leikkaavan lääkärin kanssa. Kysy lisää yksilöllisestä  suoraan Medilaserin asiantuntijoilta. Katso yhteystiedot, lähin Medilaserin toimipiste ja lue lisää linssileikkauksesta Medilaserin sivuilta»

Kokonaisvaltainen kaihin hoito huipputiimissä

Huolehdimme Coronaria Silmäsairaalassa sinusta kokonaisvaltaisesti, esitutkimuksista jälkitarkastukseen ja hoidon vaikuttavuuden seurantaan asti. Hoitoon osallistuu aina sama, sinulle tutuksi muodostuva tiimi. Hoidamme kaikki asiakkaamme turvallisesti ja poikkeuksellisen pitkällä ammattitaidolla – lääkäreillämme on jo tuhansien kaihileikkauksen kokemus. Lisäksi huolehdimme lääkäreiden asianmukaisesta koulutuksesta. Korkean laadun takaavat myös ajanmukaiset tilamme ja parhaat laitteet. Asiakkaamme ovat olleet palveluumme erittäin tyytyväisiä. Jopa 90 % suosittelisi meitä ystävilleen! Kokeneille lääkäreillemme asiakas onkin aina hoidon keskipiste.

Kaihileikkaukseen saapuminen

Ennen kaihileikkaukseen saapumista saat lisätietoja leikkaukseen valmistautumisesta kaihihoitajaltamme, joka soittaa sinulle noin viikkoa ennen leikkausta. Heräsikö mielessäsi kysymyksiä? Jos haluat lisätietoja tai varata ajan kaihileikkaukseen, voit olla yhteydessä kaihipotilaiden omaan asiakaspalveluun puh. 020 780 6330.

varaa aika tästä

Katso 79-vuotiaan Einen tarina, kun hän kävi kaihileikkauksessa vastaanotollamme

SUUNNITTEILLA KAIHILEIKKAUS? KATSO EINEN KOKEMUS LEIKKAUKSESTA CORONARIA SILMÄSAIRAALASSA!