Palveluseteli kaihileikkauksissa

Mikä on palveluseteli?

Palveluseteli on tapa valita ja käyttää sosiaali- ja terveyspalveluita. Se antaa  mahdollisuuden valita palveluntuottajan ja näin ollen lisää valinnanvapautta. Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tai kuntayhtymän tuottamalle palvelulle. Setelin saaminen edellyttää, että kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon edustaja arvioi henkilön palvelun tarpeen ja kunnallisen hoidon kriteerit täyttyvät.

Coronaria Silmäsairaala Helsingissä on HUS:n hyväksymä kaihileikkauspalveluiden tuottaja.

Kuka voi saada palvelusetelin?

Lähtökohtaisesti palvelusetelin voivat saada potilaat, jotka täyttävät kunnallisen hoidon kriteerit ja ovat yleis- ja silmäterveyden puolesta mahdollista hoitaa päiväkirurgisesti yksityisissä silmäyksiköissä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että potilas tarvitsee lähetteen julkiseen sairaalaan kaihileikkaukseen terveyskeskuslääkäriltä tai silmätautien erikoislääkäriltä. Tämän jälkeen lähetteen vastaanottava sairaala päättää lähetteen perusteella, kenelle se tarjoaa palveluseteliä.

Mikäli potilas hyväksyy palvelusetelin, hän saa valita hoitopaikan annetusta palveluntuottajalistauksesta. Tällöin potilas voi valita hoitavan yksikön, lääkärin ja ajankohdan toimenpiteelle. Potilas voi tarjotusta palvelusetelistä myös kieltäytyä ja tällöin hoito tapahtuu julkisessa sairaalassa, minne lähete on alunperinkin tehty.

Palveluseteli on aina henkilökohtainen, eikä sitä voida vaihtaa rahaksi tai käyttää muuhun kuin myöntämispäätöksessä mainittuun tarkoitukseen.

Palvelusetelin arvo

Palvelusetelin arvo kaihileikkaukseen Helsingissä on 660 € ja potilaalle jää maksettavaksi omavastuu. Potilaan omavastuu on enintään 106,10 euroa, eli sama kuin HUS:n vastaavan palvelun asiakasmaksu. Coronaria Silmäsairaalassa kaihileikkauksen omavastuu palvelusetelillä on 96,10 €.

Ajanvaraus

Potilas saa HUS:sta infokirjeen ja tarjouksen palvelusetelistä. Sen jälkeen hän voi varata ajan Coronaria Silmäsairaalaan puhelimitse ja sopia toimenpiteen ajankohdan. Varatessa aikaa kysytään palvelusetelin numeroa ja varmennekoodia. Ajanvarausnumerosta vastaamme mielellämme myös lisäkysymyksiin leikkaukseen liittyen.

AJANVARAUS p. 020 780 6395

Aiheesta voit lukea myös HUS:n sivuilta, jonne pääset tästä»

Kaihi myös toisessa silmässä?

Jos kaihi on jo olemassa toisessakin silmässä, mutta ei täytä siinä vielä kunnallisen hoidon kriteereitä, tarjoamme lisäpalveluna samalla kertaa toteutettavan toisen silmän kaihileikkauksen. Palvelusetelileikkauksen yhteydessä tehtävän toisen silmän kaihileikkauksen hinta Coronaria Silmäsairaalassa on 795 €. 

Toisen silmän kaihileikkaus kannattaa, koska leikkaus on kaihin ainoa hoitomuoto. Mikään lääke, harjoitus, ruokavalio tai silmälasit eivät voi pysäyttää kaihin etenemistä. 

Lue lisää kaihista täältä»