HUS-maksusitoumusasiakkaat

HUS maksusitoumus – yksi tapa päästä hyvään hoitoon

Coronaria Silmäsairaalan Helsingin toimipiste toimii HUS:n kanssa yhteistyössä ja tuottaa silmien terveyspalveluja HUS maksusitoumuksella. HUS maksusitoumus on yksi tapa päästä hyvään hoitoon sairaalaamme.

Jos olet saanut maksusitoumuksen silmälääkärikäyntiä varten, HUS lähettää sinulle siitä tiedotteen, jossa hoitopaikaksesi ilmoitetaan Coronaria Silmäsairaala (aiemmin Coronaria Tilkan Silmäsairaala).

Ajanvaraus HUS-maksusitoumus -asiakkaana

Sinun ei tarvitse varata meille aikaa. Aika lähetetään sinulle tiedoksi, jolloin voit jäädä odottelemaan kutsukirjettä. Aikojen saatavuuteen vaikuttaa mm. lääketieteellinen kiireellisyys, jonka HUS:n silmälääkärit määrittelevät.

Kiireellisiä lähetesyitä ovat mm.

  • äkillinen näön huononeminen
  • epäily värikalvon tulehduksesta
  • epäily verkkokalvon irtaumasta

Mikäli käyntisi on ei-kiireellinen, saat vastaanottoajan 2-3 kuukauden kuluessa siitä, kun tietosi saapuvat Coronaria Silmäsairaalaan. Tietosi saapuvat meille yleensä samaan aikaan, kun saat kotiisi tiedotteen hoidon siirtymisestä meille.

Ei-kiireellisiä lähetesyitä ovat mm.

  • aikuisen vähitellen tapahtunut näön huonontuminen
  • kaihiepäily
  • glaukoomatutkimukset
  • diabeteksen aiheuttamat silmämuutokset
  • neuvolaseulassa havaittu lapsen alentunut näöntarkkuus tai karsastus

Mikäli annettu aika ei sovi sinulle ja haluat peruuttaa tai siirtää aikaasi, tai jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos peruutat aikasi, lähetämme sinulle postitse uuden ajan.

Hyvä tietää myös

Silmänpohjan ikärappeuman hoito HUS maksusitoumuksella

Pyrimme varaamaan kontrollin ja injektion samalle päivälle, mutta tämä ei ole aina mahdollista.

Glaukoomapotilaiden tutkimus ja kontrolli HUS maksusitoumuksella

Kutsumme glaukoomapotilaat Coronaria Silmäsairaalaan kahdesti vuodessa: kerran tutkimuksiin ja kerran vuosikontrolliin. Tarvittaessa käyntejä on useammin. Tutkimuksissa ja vuosikontrollissa seurataan silmänpaineen vaihtelua ja käytössä olevan lääkkeen sopivuutta. Huomioithan, että vuorokausipainekäyrä mitataan erillisellä käynnillä ja mittaukseen on varattava aikaa koko päivä.